Criminal Minds – 11 sezona i 11 razloga za gledanje

Zločinački umovi jedna je od serija koju je definitvno vrijedno gledati. Ova krimi serija bavi se zločinima i psihologijom tvrdokornih zločina, a poneke su sepizode temeljene na istinitim slučajevima. 11 sezona dostupno je na Pickboxu, a vi pročitajte 11 razloga zašto biste Zločinačke umove trebali ići bingeati odmah sad.

11. Sve je o serijskim ubojicama i pedofilima
Hajde, priznajte da ste fascinirani serijskim ubojicama i pedofilima. U Zločinačkim umovima vidjet ćete tvrdokorne serijske ubojice, pedofile koji otetu djecu odgajaju kao svoju i još mnogo čudnih priča.

10. Drugačiji pristup
Zločinački umovi bave se FBI jedinicom Behavioral Analysis Unit (BAU) sa sjedištem u Quanticu, Virginiji. Serija se fokusira na kazneno profiliranje, umjesto na sam zločin.

9. Scenarij
Za razliku od drugih krimi serija, scenarij je snažan i uvjerljiv. Mnogo je epizoda temeljeno na stvarnim zločinima. Spominju se i pravi zločinci poput Charlesa Mansona i Jacka Trbosjeka.

8. Uvijek nešto novo
Gledajući Criminal Minds, uvijek možete naučiti nešto novo. Dr. Reid je genij, i od njega sigurno možete čuti nešto što prije niste znali.

7. Nova znanja iz psihologije
Gledajući ovu seriju, naučit ćete mnogo o raznim zanimljivim mentalnim stanjima. Saznat ćete činjenice iz psihologije, od psiholoških poremećaja do ekstremnih trauma iz djetinjstva.

6. Citati koji tjeraju na razmišljanje
Na početku svake epizode nalazi se citat koji se na neki način odnosi na tu epizodu. Tamo ćete pronaći neke od zanimljivih citata Nietzschea, Churchilla, Einsteina, Kennedyja i mnogih drugih.

5. Shemar
Shemar Moore tumači ulogu Dereka Morgana, odnosno lika koji voli rušiti vrata. Ovdje ne bi trebalo biti puno objašnjavanja – jedan pogleda na njegovo tijelo govori sve.

4. Dr. Spencer Reid
Postoji milijun razloga zašto ćete voljeti dr. Spencra Reida. Kao prvo, on je ultra-pametan (njegov je IQ 187). Kao drugo, presladak je i empatičan. Uvijek se brine za sve oko sebe.

3. Posebne gost-zvijezde
Mnogi su sjajni glumci gostovali u Crminial Minds, kao što su Cameron Monaghan, James Van Der Beek, Tobin Bell, Michelle Trachtenberg i brojni drugi glumci.

2. Mandy Patinkin
Ako već otprije niste zaljubljeni u Mandyja Patinkina iz serije Domovina (Homeland), onda je to još veći razlog da se upustite u avanturu zvanu Criminal Minds. Mandy je izvrstan u svojoj ulozi Jasona Gideona. Da, Mandy je nažalost tu u samo dvije sezone, no svejedno je najbolji!

1. Glumci su prijatelji i u stvarnom životu
Super je stvar što su glumci prijatelji i u stvarnom životu. To se, naravno, odražava i na samoj kvaliteti glume u seriji, a kemija među glumcima je izrazito vidljiva. Matthew Gray Gubler (Dr. Spencer Reid) i A.J. Cook (JJ) provode mnogo vremena zajedno i dok ne traje snimanje.

Gledajte na Pickboxu, na m:tel-u u sklopu videoteke Pickbox i na Pickboxu na Telemachu!