5 razloga zašto gledati ovu zaraznu seriju

Rivijera

Mnogi su seriju Rivijera (Riviera) nakon prve pojave na malim ekranima odmah prozvali „jet-set trilerom“. Takva, vrlo specifična kvalifikacija kakvu TV serije rijetko susreću, već dovoljno govori o posebnosti ove serije. Drama oskarovca Neila Jordana originalnu je etiketu zasluženo stekla i izazvala mnogim pozitivnim kritikama. Tko još nije, ovoj seriji mora dati šansu. Zašto? Evo 5 razloga.

  1. Zamršenost radnje

U središtu radnje je američka kustosica Georgina koja se nakon iznenadne smrti bogatog i moćnog supruga nalazi u vrtlogu spletki, laži, kriminala i egzistencijalnih pitanja. No njezin se put kreće u dva smjera: prema prošlosti i prema budućnosti. I to istodobno. Prošlost, koja je do toga nesretnog trenutka uzimana zdravo za gotovo, postaje u potpunosti nepoznat i mračan teren. Budućnost, koja je s materijalnog aspekta dotad bila blistava i obećavajuća, postaje krhka, nesigurna i opasna. Dvije se putanje sukobljavaju ovdje i sada, a problematični odnosi i prijetnje stižu sa svih strana.

  1. Blistavost serije

Estetski, ovoj je seriji teško naći zamjerku. Ambijentalno, Rivijera nas usisava i premješta na Azurnu obalu. Na prvi pogled osvaja svojim glamurom, raskošnom scenografijom, briljantnim kostimima. Epizode su moćne i naprosto blistave.

  1. Zaraznost

Kada drama probije vanjsku blistavost, u prvi plan iskače nepredvidivost priče zbog koje je teško odvojiti se ne samo od ekrana nego i od brojnih pitanja koja zaokupljaju protagonisticu. Priču prati pozadinska intriga, sjena koja nije vidljiva, ali čija se prisutnost cijelo vrijeme osjeća. Epizode su filmske, svaka je specifična i predstavlja jedan fragment mozaika spletki koji je stavljen pred gledatelje.

  1. Glumačka ekipa

Pokraj vještog i sjajnog tima kreativaca iza kamere, ekipa koja je ispred kamera podiže ovu seriju na višu razinu. Tu su Lena Olin (Remember Me) i Anthony LaPaglia  (Without a Trace), a tu je i genijalni Iwan Rheon koji stiže iz dalekog Westerosa Igre prijestolja. Poznati profesionalci koji svoj posao odrađuju izvanredno. Ipak, vrijedi izdvojiti jednu osobu.

  1. Georgina – Julia Stiles

Iako se na prvi pogled lik Georgine pretjerano ne ističe, smrt supruga milijardera preokreće život ljubiteljice umjetnosti. U tom trenutku na vidjelo izlazi njezina kompleksnost, kao i nemogućnost da unaprijed odredimo kamo će se ona kretati. Neki su kritičari otišli korak dalje i proglasili je „ženskim Michaelom Corleoneom“. A ako je netko zaslužan za takvu prestižnu usporedbu, to je sjajna Julia Stiles.

Gledaj Rivijeru odmah na Pickbox NOW!