Uvjeti korištenja

Dobro došli u Pickbox NOW!

Opći uvjeti korištenja i uvjeti prodaje (dalje u tekstu Uvjeti korištenja) propisuju uvjete i pravila za korištenje internetske stranice pickboxnow.com od strane krajnjih korisnika.

„Pickbox NOW“ je naplatna streaming usluga koja svojim korisnicima na domeni pickboxnow.com omogućava gledanje TV serija i filmova (dalje u tekstu „serije i filmovi“).

Pojam „streaming“ označava web videoprijenos sadržaja s određene domene u realnom vremenu.

„Usluga Pickbox NOW“ je usluga koju pruža Pickbox d.o.o. u svrhu gledanja serija i filmova, uključujući sva obilježja i funkcionalnosti web-stranice i korisnička sučelja, kao i sav sadržaj i softver povezan s našom uslugom. Usluga se sastoji od streaming pristupa serijama i filmovima te provođenja financijskih transakcija.

Serije i filmovi na Pickbox NOW streamaju se preko interneta do računala, Smart TV-a, tableta ili pametnog telefona (dalje u tekstu „uređaji“).

Pravo korištenja internetske stranice osobno je pravo krajnjeg korisnika. Korisnik svoje pravo korištenja ne smije prenositi na druge fizičke ili pravne osobe. Korisnik nije ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

PICKBOX d.o.o. ne odgovara ako korisnik neovlašteno i neistinito izvrši prijavu u ime druge fizičke ili pravne osobe.

Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki, na mjestima gdje one postoje.

Prihvaćanje Uvjeta korištenja

Korištenjem internetske stranice pickboxnow.com krajnji korisnici pristaju na Uvjete korištenja.

Pristankom na Uvjete korištenja krajnji korisnici potvrđuju da su pročitali i razumjeli Opće uvjete, pravila o Zaštiti privatnosti (niže u tekstu), Postavke cookieja (tekst niže) kojima se uređuje upotreba Pickbox NOW.

AKO SE S OVDJE NAVEDENIM UVJETIMA KORIŠTENJA NE SLAŽETE, MOLIMO VAS DA NE KORISTITE OVE INTERNETSKE STRANICE.

Promjena Uvjeta korištenja

PICKBOX d.o.o. za usluge zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Nastavak korištenja internetske stranice nakon objave promijenjenih Uvjeta korištenja ili Izjave o povjerljivosti na internetu podrazumijeva da korisnik prihvaća izmjene.

PICKBOX d.o.o. za usluge zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji dio poslovanja, uključujući sadržaj, vrijeme dostupnosti sadržaja, opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranice.

PICKBOX d.o.o. za usluge može prestati slati bilo koji dio informacija ili bilo koju vrstu informacija.

Privatnost

Osobni podaci podliježu našoj Zaštiti privatnosti, čiji su uvjeti sadržani niže u tekstu. Molimo da krajnji korisnik provjeri našu Zaštitu privatnosti kako bi razumio našu praksu te dodatne detalje o našoj marketinškoj komunikaciji.

Postavke komunikacije

Korištenjem usluge Pickbox NOW pristajete primati elektroničke obavijesti Pickbox NOW povezane s vašim računom.

Elektronička pošta uključuje: slanje e-mailova na e-mail adresu koju ste upisali prilikom registracije, primanje obavijesti o vašem računu (npr. autorizacije plaćanja, promjene lozinke ili načina plaćanja, e-mail potvrde i druge informacije vezane uz transakcije), primanje newslettera o novim funkcionalnostima i sadržajima Pickboxa, posebnih ponuda, promotivnih obavijesti i upitnika za korisnike koji su poslani e-mailom ili na druge načine.

Sačuvajte kopiju elektroničke komunikacije ispisom primjerka u papirnatom obliku ili spremanjem elektroničkog primjerka.

Ako više ne želite sudjelovati u određenoj netransakcijskoj komunikaciji, jednostavno se odjavite od primanja obavijesti preko linka u newsletteru. U bilo kojem trenutku možete se javiti na info@pickboxnow.com s zahtjevom za odjavu s newsletter liste.

Članstvo, probni period, plaćanje i reklamacije

AKTIVNO ČLANSTVO

Ako korisnik želi koristiti uslugu Pickbox NOW, preduvjet je posjedovanje pristupa internetu.
Da bi aktivirao svoje članstvo, korisnik mora uplatiti izabranu uslugu za pristup Pickbox NOW, čime dobiva pristup serijama i filmovima na Pickbox NOW.

Pravo na korištenje Pickbox NOW može se aktivirati i registracijom te upisom podataka o plaćanju za probni period.
Aktivno članstvo produžuje se nadoplatom, a prestaje nakon isteka plaćenog razdoblja ili ukidanjem korisničkog računa.

VRSTE ČLANSTAVA

Pickbox d.o.o. nudi različite vrste članstava. Vrsta članstva ovisi o načinu kupnje (jednokratna ili obnavljajuća) i duljini trajanja aktivacije. Jednokratna uplata je uplata kojom korisnik dobiva mogućnost korištenja usluge na unaprijed izabrano razdoblje te traje do isteka paketa. Nakon isteka jednokratne kupnje usluga se ne produžuje automatski, nego je korisnik treba ponovno aktivirati ako to želi.

Obnavljajuća kupnja pretplata je na uslugu Pickbox NOW koju korisnik može aktivirati kreditnom karticom ili PayPalom te koja se automatski produžuje svaki mjesec uz mogućnost otkazivanja usluge u bilo kojem trenutku. Ako korisnik želi otkazati obnavljajuću kupnju, potrebno ju je otkazati na odgovarajućemu mjestu. Otkazivanjem usluge Pickbox NOW korisnik otkazuje uslugu Pickbox NOW na koju se prethodno pretplatio, ali ona mu je i dalje aktivna do datuma isteka usluge. Također, Pickbox d.o.o. već uplaćeni novac za obnavljajuću kupnju nije dužan vratiti nakon otkazivanja usluge, to jest za mjesec u kojem je usluga otkazana, jer je ista aktivna do isteka paketa.

Članstvo je naplatno, osim u slučaju korištenja probnog perioda.

Posebni detalji o vašoj vrsti članstva na Pickbox NOW nalaze se na našoj web-stranici u Postavkama.

Neke oblike promotivnih članstava i perioda mogu nuditi treće strane u skladu s odredbama o njihovim proizvodima i uslugama. Mi nismo odgovorni za proizvode i usluge koje nude treće strane.

Zadržavamo pravo izmjene, prekida ili ispravka vrsta članstava koje nudimo.

Probni period

Pickbox d.o.o. zadržava pravo da povremeno omogući novim korisnicima te nekim starim korisnicima vremenski ograničeno i besplatno korištenje Pickbox NOW u obliku probnog perioda.

Pickbox NOW zadržava pravo po vlastitoj odluci odrediti trajanje probnog perioda.

Nećete primiti obavijest da je vaš probni period završio.

Akcijska prodaja

Tvrtka PICKBOX d.o.o. može periodično stavljati određene usluge na akcijsku prodaju.

Svi uvjeti korištenja koji su sadržani u posebnim i akcijskim ponudama i materijalno su različiti od općih Uvjeta korištenja, bit će krajnjem korisniku dani na uvid prilikom registracije ili na druge načine komunikacije koji su mu dostupni.

Akcijske usluge mogu biti dostupne svim kupcima pod istim uvjetima, a mogu biti i dostupne određenim kupcima točno specificirane skupine.

Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina, visina popusta i sl.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge neće primati nove narudžbe pod uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Cijene

Cijene su izražene u eurima (EUR) prema kojima se obračunavaju i naplaćuju usluge. Prikaz cijena u konvertibilnim markama (KM) za Bosnu i Hercegovinu, makedonskom denaru (MKD) za Republiku Makedoniju, srpskom dinaru (RSD) za Republiku Srbiju, eurima (EUR) za Sloveniju i Crnu Goru.

Cijene su maloprodajne s izraženim PDV-om i konačne za kupca te vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Za kupce nema dodatnih troškova bilo koje vrste koji bi teretili oglašenu važeću cijenu.

Cijena usluge utvrđena je za svaku uslugu pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaku uslugu podložan je kontroli na više razina, no bez obzira na to, postoji mogućnost nastanka pogreške jer je u pitanju ljudski faktor.

Takve su situacije izvanredne i za njih se PICKBOX d.o.o. za usluge unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Konverzija

Konverzija cijena izraženih u konvertibilnim markama i srpskom dinaru provodi se u EUR dnevno, po promjeni, prema tečaju Hrvatske Narodne Banke. Konverzija cijena izraženih u makedonskom denaru provodi se dnevno, po promjeni, prema tečajnoj listi koju izdaje Bloomberg.

Tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge nije odgovorna zbog razlika u tečajnim listama koje koristi matična banka izdavatelj korisnikove kartice u odnosu na one koje koristi tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge te napominje da može doći do minimalne promjene iznosa koji se stvarno naplaćuje s korisnikove kartice od strane matične banke izdavatelja korisnikove kartice.

Prilikom kupnji, cijena može odskakati od oglašene cijene zbog konverzija ili dodatnih naknada koje servisi za kupnju naplaćuju za transakcije provedene preko njih. Pickbox NOW za to nije odgovoran i ne može predvidjeti dodatne troškove. Prije samog plaćanja, servis će prikazati iznos koji namjerava naplatiti te korisnik uvijek može odustati od same kupnje i odlučiti se za uplatu drugim putem.

Načini plaćanja

1. Plaćanje kreditnim karticama – obnavljajuća i jednokratna kupnja: Diners, Visa i MasterCard.

Prilikom plaćanja u našoj web-trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za sigurno prihvaćanje platnih kartica preko interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web-preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, držeći ih pritom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – koja predstavlja najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Prilikom plaćanja karticama uvrštenima u 3-D Secure program, Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet s pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprečavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti, trajno održavaju i unapređuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

2. PayPal

Prema općim uvjetima poslovanja PayPala. (https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/ua/useragreement-full)

3. Virmansko plaćanje

Dostupno je samo za korisnike koji se nalaze na području Republike Hrvatske. Na svoju e-mail adresu dobit ćete neobvezujuću ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu možete obaviti korištenjem internetskog bankarstva ili preko banke, pošte, Fine ili sl. Nakon što uplata bude zaprimljena i evidentirana, omogućujemo vam korištenje naručene usluge.

NAPOMENA: za virmanske uplate, usluga se isporučuje/omogućuje nakon što uplata bude proknjižena. Vrijeme potrebno za knjiženje ovisi o uvjetima poslovanja korisnikove banke i banke tvrtke Pickbox d.o.o.

VAŽNO! Pri uplati je iznimno važno upisati točan poziv na broj, jer tek taj podatak osigurava pravodobnu evidenciju uplate i omogućavanje korištenja usluge. Tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge ne prihvaća odgovornost za nepravodobnu aktivaciju usluge kupcu u takvom slučaju. Za bilo kakve teškoće molimo da se obratite na naš e-mail: info@pickboxnow.com.

Izdavanje računa

Nakon evidentiranja uplate izdat će se odgovarajući račun za plaćenu uslugu. Račun će biti dostupan/poslan kupcu preko web-trgovine/e-maila. Izdavanje računa u papirnatom obliku moguće je uz kupčev pisani zahtjev.

Kupac prilikom javljanja treba navesti svoju e-mail adresu s kojom je registriran kako bismo mogli identificirati korisnički račun. Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Pickbox NOW će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom , u zakonskom roku, računajući od dana zaprimanja upita ili prigovora.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Pickbox d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje, molimo da nas kontaktirate preko e-maila: info@pickboxnow.com.

Usluga Pickbox NOW

Da biste postali član usluge Pickbox NOW, morate biti stariji od 18 godina ili biti punoljetni u svojoj pokrajini, teritoriju ili državi. Osobe mlađe od 18 godina ili maloljetne osobe mogu koristiti uslugu isključivo uz prisutnost roditelja ili skrbnika, preko računa te osobe, i podliježu ovim Uvjetima korištenja.

Usluga Pickbox NOW, kao i svi sadržaji koji se gledaju preko naše usluge, služe isključivo za vlastitu i nekomercijalnu upotrebu. Za vrijeme trajanja članstva u Pickbox NOW dajemo vam ograničenu, neekskluzivnu, neprenosivu dozvolu pristupa usluzi Pickbox NOW i gledanju serija i filmova preko naše usluge koja omogućava gledanje u realnom vremenu (isključiva streaming baza u tu svrhu). Osim prethodno spomenute dozvole, nijedno pravo, kao ni pravo vlasništva ili autorsko pravo, ne prenosi se na vas.

Imate mogućnost gledati serije i filmove preko usluge Pickbox NOW u državama u kojima nudimo svoje usluge i posjedujemo autorska prava za te serije i filmove. Pickbox NOW će s pomoću tehnologije potvrditi vašu geografsku lokaciju.
Unutar jednog korisničkog paketa možete prijaviti više uređaja, a istovremeno možete gledati na 2 ili 3 (ovisno o kupljenom paketu) sadržaje iz ponude.
Broj uređaja dostupnih za korištenje i istodobni streaming može se povremeno mijenjati prema našoj odluci i bez prethodne najave.

Stalno ažuriramo uslugu Pickbox NOW, a ažuriranje uključuje i izmjenu sadržaja ponude filmova i serija. Stalno testiramo različite oblike svoje usluge, uključujući svoju web-stranicu, korisnička sučelja, razine usluga, planove, promotivna obilježja, dostupnost serija i filmova, isporuke i cijene. Zadržavamo pravo da vas uključimo ili isključimo iz navedenih testova bez najave.

Zadržavamo pravo po vlastitoj odluci i bez prethodne najave na povremene izmjene u načinu na koji nudimo i pružamo svoje usluge u svrhu poboljšanja istih.

Prihvaćate da ćete koristiti uslugu Pickbox NOW, uključujući sva obilježja i funkcionalnosti povezane s njom, u skladu sa svim važećim zakonima, pravilima i propisima, uključujući ograničenja javnog prikazivanja ili druga ograničenja korištenja usluga i sadržaja.

Prihvaćate da nećete arhivirati, skidati (osim kroz caching nužan za osobnu upotrebu), reproducirati, distribuirati, mijenjati, prikazivati, izvoditi, objavljivati, licencirati, stvarati izvedene radove, nuditi na prodaju ili upotrebu (osim ako vas za to izričito ne ovlašćuju ovi Uvjeti korištenja) sadržaj i informacije sadržane u usluzi Pickbox NOW, ili dobivene od usluge Pickbox NOW ili preko nje, bez izričitog pisanog odobrenja Pickbox NOW ili njegovih opunomoćenika.

Prihvaćate da nećete zaobilaziti, ukloniti, izmijeniti, deaktivirati, degradirati ili ometati bilo koju od zaštita sadržaja na servisu Pickbox NOW ; koristiti robot, spider, scraper ili drugo automatsko sredstvo za pristup usluzi Pickbox NOW; dekompilirati, koristiti obrnuti inženjering ili rastavljati bilo koji softver ili druge proizvode ili procese dostupne preko servisa Pickbox NOW, umetati bilo kakav kôd ili proizvod ili manipulirati sadržajem usluge Pickbox NOW na bilo koji način, koristiti rudarenje podataka, prikupljanje podataka ili metode izvlačenja.

Suglasni ste da nećete uploadati, postavljati, slati e-mailom ili na drugi način slati ili prenositi bilo koji materijal namijenjen prekidanju, uništavanju ili ograničavaju funkcionalnosti bilo kojeg računalnog softvera, hardvera ili telekomunikacijske opreme povezane s uslugom Pickbox NOW, uključujući i računalne viruse ili bilo koji drugi računalni kôd, datoteke ili programe.

Dostupnost serija i filmova za gledanje promjenjiva je, serije i filmova odlazit će iz ponude ukoliko tvrtka Pickbox NOW više nema prava na prikazivanje određenog sadržaja, odnosno nakon isteka tzv. licence. Kvaliteta prikaza streaminga serija i filmova može se razlikovati od računala do računala i od uređaja do uređaja, a na nju mogu utjecati različiti čimbenici poput vaše geografske lokacije, dostupnog bandwidtha i/ili brzine vaše internetske veze.
Vi ste odgovorni za sve troškove pristupa internetu. Molimo da provjerite sa svojim pružateljem usluge interneta informacije o mogućim troškovima korištenja interneta. Pickbox NOW ne daje nikakve izjave ni jamstva za kvalitetu vašeg iskustva gledanja na zaslonu. Vrijeme koje je potrebno za početak gledanja serija i filmova razlikovat će se ovisno o nizu čimbenika, uključujući vašu geografsku lokaciju, dostupnost bandwidtha u to vrijeme, serijama i filmovima koje ste odabrali i konfiguraciji vašeg uređaja Pickbox NOW, za što Pickbox d.o.o. ne odgovara.

Pickbox NOW streaming softver razvijen je od strane Pickbox NOW ili za Pickbox NOWi napravljen je kako bi omogućio streaming sadržaja sa stranice pickbox.tv kroz uređaje Pickbox NOW. Ovaj softver može se razlikovati ovisno o vašem uređaju i mediju, a funkcionalnosti se mogu razlikovati i ovisno o samom uređaju.

PRIHVAĆATE DA ĆETE PRIMATI, BEZ DODATNE OBAVIJESTI ILI UPOZORENJA, AŽURIRANE VERZIJE PICKBOX NOW I POVEZANIH SOFTVERA OD TREĆE STRANE. AKO NE PRIHVAĆATE NAVEDENE UVJETE, NE KORISTITE NAŠU USLUGU. NE PREUZIMAMO ODGOVORNOST NITI NA KOJI DRUGI NAČIN JAMČIMO FUNKCIONIRANJE TIH UREĐAJA, UKLJUČUJUĆI I TRAJNU KOMPATIBILNOST UREĐAJA S NAŠOM USLUGOM.
Korištenjem naše usluge prihvaćate da ćete isključivo od subjekta koji je proizveo i/ili vam prodao uređaj tražiti rješenje za probleme vezane uz uređaj i njegovu kompatibilnost s uslugom Pickbox NOW. Ako je vaš uređaj s uslugom Pickbox NOW prodan, izgubljen ili ukraden, molimo da ga deaktivirate. Ako ne uspijete odjaviti ili deaktivirati svoj uređaj, naknadni korisnici mogu pristupiti usluzi Pickbox NOW preko vašeg računa i mogu pristupiti određenim informacijama o vašem računu.

Zadržavamo pravo prekida ili ograničenja vašeg korištenja naših usluga, bez naknade ili obavijesti, ako ste, ili ako opravdano sumnjamo da jeste, kršili neki od ovih Uvjeta korištenja ili nezakonito ili nepravilno koristili uslugu.

Lozinke i pristup računu

Član koji je otvorio račun Pickbox NOW i čija se kartica ili račun teretio za plaćanje ovdje se navodi kao vlasnik računa. Vlasnik računa ima pristup i kontrolu nad računom Pickbox. Vlasnik računa ostvaruje kontrolu nad računom preko lozinke vlasnika računa i na taj način zadržava isključivu kontrolu. Vlasnik računa nikomu ne smije otkriti lozinku. Ako vlasnik računa želi zabraniti drugima da kontaktiraju sa Službom za korisnike Pickbox i potencijalno mijenjaju kontrolu vlasnika računa, vlasnik računa ne smije otkriti detalje načina plaćanja (npr. posljednje četiri znamenke svoje kreditne ili debitne kartice) povezane s njegovim računom. Vi ste odgovorni za ažuriranje i održavanje istinitosti i točnosti informacija koje nam dajete, a koje se odnose na vaš račun.

Kako bismo vam omogućili jednostavniji pristup vašem računu i pomogli upravljati uslugom Pickbox NOW, Pickbox NOW implementira tehnologiju koja nam omogućuje da vas prepoznamo kao vlasnika računa i damo vam izravan pristup vašem računu, bez potrebe za ponovnim upisivanjem lozinke ili drugih identifikatora korisnika kada ponovno posjećujete uslugu Pickbox NOW, što uključuje pristup preko uređaja Pickbox NOW ili web-stranice.

DIJELEĆI LOZINKU ZA USLUGU PICKBOX NOW ILI DOPUŠTAJUĆI DRUGIMA PRISTUP SVOM RAČUNU, VLASNIK RAČUNA POTVRĐUJE DA PREUZIMA ODGOVORNOST DA SE ČLANOVI KUĆANSTVA PONAŠAJU U SKLADU S UVJETIMA KORIŠTENJA TE JE VLASNIK RAČUNA ODGOVORAN ZA POSTUPKE ČLANOVA KUĆANSTVA.

Pristupajte s oprezom svim oblicima komunikacije koji traže podatke o vašoj kreditnoj kartici ili druge podatke o vašem računu. Davanje vlastitih informacija kao dio te vrste komunikacije može dovesti do krađe identiteta. Uvijek pristupajte osjetljivim podacima o računu izravno preko web-stranice Pickbox NOW, a ne preko hiperlinka u e-mailu ili drugim oblicima elektroničke komunikacije, čak i ako djeluju službeno. Pickbox NOW zadržava pravo da bilo koji račun stavi na čekanje u bilo koje vrijeme sa ili bez obavijesti članu kako bi sebe i svoje partnere zaštitio od onoga što smatra neovlaštenim aktivnostima. Pickbox NOW nije obvezan kreditirati ili dati popust na članstvo za račun koji je stavljen na čekanje od strane predstavnika Pickbox NOW ili Pickbox NOW automatiziranim procesima.

Odricanje od jamstva i ograničenje odgovornosti

Krajnji se korisnik slaže da internetsku stranicu pickboxnow.com koristi ISKLJUČIVO NA VLASTITU ODGOVORNOST, tako da tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge ne odgovara:
(A) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI KORIŠTENJEM OVE INTERNETSKE STRANICE
(B) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE.

PICKBOX D.O.O. NE ODGOVARA ZA EVENTUALNU ŠTETU KOJA BI NASTALA KORIŠTENJEM USLUGE PICKBOX NOW.

Tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja krajnjeg korisnika koje tvrtka PICKBOX d.o.o. za usluge, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Uvjeta korištenja od strane krajnjeg korisnika.

Na uvjete poslovanja i korištenja stranica Pickbox NOW, i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorne strane ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 , NN 41/08 i 125/11,78/15).

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Na ovaj ugovorni odnos primjenjue se čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača Republike Hrvatske i vrijedi samo za korisnike iz RH.

Korisnik Ugovor može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, mora obavijestiti PICKBOX d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana sklapanja ugovora.

Ako Korisnik jednostrano raskine ovaj Ugovor, PICKBOX d.o.o. će izvršit povrat novca koji je od Korisnika primio bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena Korisnikova odluka o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Korisnik izvršio uplatu.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internetskoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

Ime, prezime i adresa potrošača: ______________________________________________

Prima: PICKBOX d.o.o. za usluge, Radnička cesta 52, 10000 Zagreb, tel 01/______________,

e-mail: ____________________, fax ____________________

Ja __________________________________________________ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor za pružanje sljedeće usluge_______________

naručene/primljene dana_______________.

Potpis potrošača:_______________________________________
(samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)

Datum: ______________

Link za preuzimanje obrasca za jednostrani raskid ugovora

Sukladno čl. 79 st.1. Zakona o zaštiti potrošača, Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Korisnika te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena.
Korisnik nema pravo na raskid ugovora i u smislu čl. 79.st.13. Zakona o zaštiti potrošača kada se radi o isporuci digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Korisnika, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Darovi i promocije
Zadržavamo prvo ponuditi poklon-pretplatu koja se može kupiti na našim web-stranicama. Vaša kartica ili račun bit će terećen za svaku kupljenu poklon-pretplatu. Promotivni kodovi mogu se iskoristiti na našoj web-stranici. Promotivni kodovi mogu se koristiti samo jedanput i ne mogu se zamijeniti za novac, preprodavati ili kombinirati s drugim ponudama, uključujući probni period. Ako ste primili promotivni kôd preko ponude od strane treće osobe, mogu se primjenjivati dodatna ograničenja.

Intelektualno vlasništvo

Ova internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija preko ove internetske stranice mora biti u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Svi materijali koji se nalaze na internetskoj stranici pickboxnow.com ekskluzivno su pravo tvrtke PICKBOX d.o.o. za usluge ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVE INTERNETSKE STRANICE BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE PICKBOX d.o.o. za usluge STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Uvjeta korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja zbog kršenja autorskih prava, prava žiga ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove softver, fotografije, videomaterijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj internetske stranice pickboxnow.com, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu vlastite upotrebe. Nije dopušteno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke PICKBOX d.o.o. za usluge i nositelja autorskog prava.

Mjerodavnost suda

Sjedište tvrtke PICKBOX d.o.o. za usluge je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Za pravne sporove koji mogu nastati kao posljedica korištenja ove internetske stranice (osim ako posebnim ugovorom nije drukčije navedeno) mjerodavan je sud u Zagrebu i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ove internetske stranice krajnji korisnik pristaje na to da je za bilo koji spor ili zahtjev proizašao iz ovih Uvjeta, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, mjerodavan sud u Zagrebu te hrvatsko pravo.

Aplikacije
Možete se susresti s aplikacijama treće strane, uključujući, ali bez ograničenja na, web-stranice, widgete, softvere ili druge softverske alate (dalje u tekstu „Aplikacije“) koje su povezane s uslugom Pickbox NOW. Ove Aplikacije mogu preuzeti podatke vezane za vaš račun Pickbox NOW i vaše aktivnosti te na druge načine prikupiti podatke od vas. Ove Aplikacije pružaju vam se isključivo kao pogodnost i Pickbox NOW nije odgovoran za takve Aplikacije. TAKVE SU APLIKACIJE U VLASNIŠTVU ILI NJIMA UPRAVLJAJU TREĆE STRANE KOJE NISU POVEZANE ILI NISU SPONZORIRANE OD STRANE PICKBOX NOW. APLIKACIJE KORISTITE PREMA VLASTITOJ ODLUCI I NA VLASTITU ODGOVORNOST.

Korištenje danih informacija
Pickbox NOW zadržava pravo koristiti sve primjedbe, informacije, ideje, mišljenja, koncepte ili tehnike, ili bilo koji drugi materijal koji se nalazi u bilo kojoj komunikaciji koju nam uputite, uključujući i odgovore na upitnike ili postove na usluzi Pickbox NOW, uključujući web-stranicu Pickbox NOW i korisničko sučelje, bez ikakve naknade, potvrde ili uplate u bilo koju svrhu, uključujući, ali ne ograničavajući se na, razvoj, proizvodnju i marketing proizvoda i stvaranje, izmjenu ili poboljšanje usluge Pickbox NOW. Osim toga, pristajete ne tražiti nikakva „moralna prava“ na Povratne informacije do mjere koja je u skladu s primjenjivim zakonom. Uzmite u obzir da Pickbox NOW ne prihvaća netražene materijale ili ideje za serije i filmove i nije odgovoran za sličnosti bilo kojeg dijela sadržaja ili programa na bilo kojem mediju s materijalima ili idejama poslanima Pickbox NOW. Ako nam pošaljete netražene materijale ili ideje, činite to svjesni da za to nećete dobiti nikakvu dodatnu naknadu i odričete se svih oblika potraživanja prema Pickbox NOW i njegovim podružnicama za korištenje tih materijala i ideja, čak i ako su materijal ili ideja koji se koriste znatno slični materijalu ili ideji koju ste poslali.

Korisnička podrška
Trebate li pomoć s korisničkim računom, kliknite na FAQ (Česta pitanja). Ondje ćete pronaći odgovore na mnoga često postavljana pitanja i informacije kako izravno kontaktirati s predstavnikom korisničke podrške. Za sva dodatna pitanja koja niste pronašli u “Čestim pitanjima”, molimo da pošaljete upit na info@pickboxnow.com. U slučaju kontradikcije između ovih Uvjeta korištenja i informacija koje ste dobili od Korisničke podrške ili s drugih dijelova naše web-stranice, prednost imaju ovi Uvjeti korištenja.

GENERAL DANA PROTECTION REGULATION (GDPR)
POLITIKA PRIVATNOSTI – POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA PICKBOX

PICKBOX društvo s ograničenom odgovornošću, Radnička 52, Zagreb (dalje: PICKBOX) se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem EU Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).
PICKBOX prepoznaje važnost zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka za korisnike naših usluga i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, stoga je naš cilj ponuditi zaštitu za sve naše operacije te implementirati dosljedne pravilnike i procedure.
Ova izjava o zaštiti privatnosti informira vas o našim praksama zaštite i mogućnostima odabira načina, prikupljanja i korištenja podataka o vama. Ova se izjava o zaštiti privatnosti odnosi na sve web stranice PICKBOXA, domene, usluge, aplikacije i proizvode te na sve naše zaposlene.
Molimo Vas da Politiku privatnosti ‐ Politiku zaštite osobnih podataka PICKBOX (u daljnjem tekstu Politika privatnosti) povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene koje će biti prikazane na stranici.
Ova Politika privatnosti definira PICKBOX politiku prema prikupljanju, korištenju, otkrivanju i prijenosu vaših osobnih podataka. Korištenjem, posjećivanjem ili pregledavanjem PICKBOXA, prihvaćate i suglasni ste s našim praksama prema osobnim podacima opisanima u nastavku.

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja tražene usluge i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

Vrijeme trajanja Politike privatnosti

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete za pravo obrađivati Vaše osobne podatke sukladno naznačenoj svrsi. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna.

Prikupljanje osobnih podataka

Podaci koje prikupimo preko platformi poput Google Analytics, Google AdWords, Facebook ili Midas su anonimizirani što znači da ne uparujemo osobne podatke sa ostalim parametrima (npr. vaše ime i prezime sa ostalim podacima koji se odnose na korištenje naših usluga). Drugim riječima, cookieji preko kojih prikupljamo takve podatke ne sadržavaju podatke po kojima se mogu identificirati korisnici. U slučaju da su postavke vaše konfiguracije postavljene na način da odbijate prikupljanje nekih podataka – podaci neće biti prikupljeni i spremljeni (npr. blokiranje cookieja). U slučaju da ste odabrali takvu opciju, ne jamčimo optimalno korisničko iskustvo.
Zadržavamo pravo pratiti vašu interakciju s nama i prikupljati podatke koji se odnose na vas i vaše korištenje naše usluge, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vašu online aktivnost, korespondenciju, uređaje i podatke o softveru (npr. operativni sustav ili Internet preglednik).
Podaci koje prikupljamo su:
• Ime i prezime, email adresa i/ili broj telefona – podatke možemo koristiti samo u slučaju da ih navedete sami (npr. putem kontakt forme ili e-mailom)
• Kolačići / cookies / pixels – automatski prikupljamo općenite podatke poput vremena provedenog na stranicama, lokacija korisnika, vrstu uređaja. Kolačiće i pixele prikupljamo putem Google Analytics, Google AdWords i/ili Facebook platforme
Podatke koje prikupimo koristimo za:
• Interno generiranje izvještaja – korisničko iskustvo nam je važno i iz istog razloga konstantno želimo unaprjeđivati naše usluge
• Za prilagodbu sadržaja – traženje informacije o lokaciji ili postavki konfiguracije kako bi prilagodili jezik sučelja i/ili dostupni sadržaj
• Marketinške aktivnosti – prikupljene podatke koristimo u svrhu oglašavanja putem platformi /kanala oglašavanja poput newslettera, Google AdWords, Google AdWords remarketinga, Facebook i Facebook remarketinga.
U slučaju da želite da se vaši podaci izuzmu sa Google ili Facebook oglašivačke mreže, molimo vas posjetite vlastite korisničke profile na navedenim platformama i izmijenite svoje postavke koje se odnose na oglašavanje, oglašivačke aktivnosti i dijeljenje vlastitih podataka.
U slučaju da imate nekih pitanja ili želite da se vaši podaci izuzmu iz naših baza (u slučaju kada je to moguće) molimo kontaktirajte nas putem e-maila: info@pickboxnow.com

Sadržaj Politike privatnosti

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, EC 2019/679. Prikupljene podatke ćemo čuvati na primjeren način i osigurati njihovu povjerljivost. Prikupljene podatke nećemo prosljeđivati trećim osobama bez vašeg izričitog dopuštenja.
Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.
Pickbox vam neće slati neželjenu poštu. Pickbox ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.
Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo osobne podatke koje prikupimo nikome izvan PICKBOXA bez Vaše dozvole, (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje/omogućavanje usluge). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u kupčeve osobne podatke.
Prodavatelj prikuplja kupčeve osobne podatke samo u mjeri u kojoj su nužni za ispunjenje njegove obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unapređenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka potrebnih za online kupnju.
Kupac ima pravo zatražiti dopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Prodavatelj redovito daje kupcu mogućnost izbora upotrebe njegovih podataka, uključujući mogućnost odluke želi li ili ne da se njegovo ime ukloni s lista koje se koriste u marketinške svrhe.

Tajnost podataka

Želimo jasno naglasiti da prilikom posjeta ovim stranicama Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti drugim stranama.

Podaci pokriveni sustavom Politike privatnosti:

Ime i Prezime, Datum rođenja, Adresa stanovanja, E‐mail, Broj telefona i/ili faksa, Osobni identifikacijski broj (OIB), Ostali podaci koje razmijenite s nama, a želite da ostanu tajni.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na našim poslužiteljima globalne mreže te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj i sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način.
Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Kontrola

Svaka osoba ima pravo uvida u svoju zbirku osobnih podataka, zahtijevati pristup svojim osobnim podacima i mijenjati ih, pravo na popravak, zaborav, ograničenje obrade, prigovor i prijenos podataka te u svakom trenutku smije otkazati odobrenje za uporabu osobnih podataka, zahtijevati promjenu podataka ili brisanje iz baze podataka.
To možete učiniti tako da pošaljete zahtjev našem službeniku za zaštitu podataka, pisanim putem ili osobno, dolaskom na našu adresu.

Upotreba kolačića (Cookies)

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naši poslužitelji globalne mreže mogu koristiti kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen, ali u tom slučaju neke od funkcionalnosti neće biti u potpunosti dostupne

Poruka elektroničkom poštom

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e‐poštu) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e‐pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Poveznice

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših internetskih stranica upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo. Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s našom Politikom privatnosti, ili u vezi sa svojim iskustvima s ovom internetskom adresom, molimo vas da nam se javite.

Tajnost podataka kod plaćanja

Prilikom plaćanja u našoj web-trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za sigurno prihvaćanje platnih kartica preko interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web-preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, držeći ih pritom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – koja predstavlja najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Prilikom plaćanja karticama uvrštenima u 3-D Secure program, Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet s pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprečavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti, trajno održavaju i unapređuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Osim CorvusPaya, možete platiti uslugom PayPal čime podliježete njihovoj politici zaštite podataka. Više o tome pročitajte na https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/ua/legalhub-full

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja vezana uz privatnost, molimo kontaktirajte službenika za zaštitu podataka PICKBOXA:

Ime i prezime predstavnika: Marijana Gredelj
E-mail: info@pickboxnow.com
Adresa: Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb