Mary ubija ljude

Izvrsna kanadska serija

Inteligentna i intrigantna kanadska dramska-triler serija Mary ubija ljude stigla je na Pickbox. U prve dvije sezone, Mary ubija ljude uspješno spaja komediju, dramu i filozofiju baveći se tabu temom – potpomognutim samoubojstvom. Prva sezona već je dostupna na Pickboxu, druga će biti od 15. travnja, a epizode treće sezone u svibnju će stizati na Pickbox jednom tjedno, odmah nakon svjetske premijere.

INTRIGANTNA TABU TEMA

Radnja ovog medicinskog trilera jedna je od onih koja vas natjera na razmišljanje o životu i smrti. Doktorica Mary Harris, koju portretira sjajna kanadska glumica Caroline Dhavernas, radi na hitnom odjelu u bolnici, no ima i posao sa strane kao savjetnica za završetak života. Naime, Mary i njezin poslovni partner Des (Richard Short) pružaju potpomognuto samoubojstvo pacijentima u bolnici za upola manju cijenu od putovanja u Švicarsku gdje je ta usluga dostupna. Njihovi se životi zakompliciraju kad ih policija počne istraživati.

Mary i Des zarađuju 10.000 dolara po potpomognutom samoubojstvu, a svoju odgovornost zameću tako što osoba koja želi umrijeti snimi video u kojem priznaje kako to radi svojom slobodnom voljom. No, kako Mary već ima dobro plaćen posao u bolnici, a pomaganje ljudima joj nije na listi prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi?

IZVRSNA GLUMAČKA POSTAVA

Caroline Dhavernas (Wonderfalls, Hannibal) obavila je genijalan posao portretirajući zanimljiv lik Mary. Mary ima dobar posao, samohrana je majka i ima dvije preslatke kćeri, živi u lijepoj kući. Izvana, čini se kao da joj sve ide od ruke. Ona je jedan od onih likova za koje se čini da se muči kako bi pronašla balans između posla i kuće i bila što odgovornija osoba. No Mary ima i drugu stranu, onu malo mračniju, jer u isto vrijeme ubija ljude.

Uz Dhavernas, tu je i britanski glumac Richard Short (Vynil, American Horror Story) u ulozi fantastičnog bivšeg plastičnog kirurga. Des je izgubio licencu za rad nakon problema s drogom, a kad je počeo surađivati s Mary i potpomagati samoubojstva, njegov problem s drogom dobro je došao. Naime, Desov diler opskrbljuje smrtonosni duo s drogom koju koriste za potpomoganje samoubojstva smrtno bolesnih pacijenata.

Prva sezona kanadske serije Mary ubija ljude je na Pickboxu! Pogledaj sve epizode odmah.