Nestali (Desaparecidos)

Nova kriminalistička serija

Objavljeno: 26. travnja 2021.

Nestali (Desaparecidos, engl. Disappeared) –

nova španjolska kriminalistička serija na Pickbox NOW

Izvrsna nova španjolska kriminalistička serija Nestali (Desaparecidos, 2020. – ) na Pickbox NOW dolazi 28. travnja. U ovoj napetoj seriji pratit ćemo rad u policijskoj jedinici koja je specijalizirana za slučajeve nestalih osoba. U glavnim su ulogama Juan Echanove, Elvira Mínguez, Maxi Iglesias i Michelle Calvó.

O ČEMU SE RADI?

Policijska jedinica poznata pod imenom „Grupa 2 nestalih osoba“, pod vodstvom glavnog inspektora Santiaga Abada (Juan Echanove) bavi se slučajevima nestalih osoba. Jedinici se pridružuje inspektorica Sonia Ledesma (Michelle Calvó). Osim samog rada policije, pratimo i policijsku suradnju s nevladinom udrugom za pomoć u slučajevima nestalih osoba „Pomoć nestalima“, na čelu s direktoricom Carmen Fuentes (Elvira Mínguez).

INTENZIVNA,  FANTASTIČNA I REALNA

Ova serija prava je delicija za sve ljubitelje kriminalističkih serija. Opisuje se kao intenzivna, fantastična i realna.  U prvoj epizodi glavni inspektor izgovara: „Mi smo policajci, ne terapeuti.“ Taj izraz naglašava ravnotežu i realnost koju sa sobom donosi ova kriminalistička serija.

Ipak, serija također daje veliki prioritet empatiji prema obitelji žrtava. To se prepoznaje u radu male udruge koja je posvećena tomu da podupre obitelji, a koja ima punu potporu glavnog inspektora Santiaga. Likom Santiaga ova serija naglašava koliko se složeno nositi s takvim situacijama i kakve su posljedice za ljude koji se tim slučajevima bave. Granice empatije policajci ne smiju prijeći. Upravo taj ljudski čimbenik čini ovu seriju privlačnom i osobito realnom.

U 13 epizoda pratit ćemo razne slučajeve koje će jedinica pod imenom „Grupa 2 nestalih osoba“ pokušati riješiti, prije nego što padnu u zaborav.

Novu španjolsku kriminalističku seriju Nestali gledajte na Pickbox NOW od 28. travnja!