Povratak u život (Back to Life)

Nova britanska komedija

Back to Life (2019) nova je britanska komedija koja tematizira izlazak iz zatvora i pokušaj novog početka. Scenarij za ovu duhovitu, inteligentnu, zabavnu i pomalo crnu humorističnu seriju napisala je briljantna Daisy Haggard (Episodes, Uncle) u suradnji s nagrađivanom spisateljicom Laurom Solon. Daisy Haggard tumači i glavnu ulogu Miri. Priča je to o emocionalno oštećenoj ženi u tridesetima i njezinoj potrazi za iskupljenjem.

OSLOBOĐENA OD ZATVORA, OSUĐENA NA ŽIVOT U MALOM GRADU

Haggard tumači ulogu Miri, koja je upravo puštena na slobodu iz zatvora u kojem je provela posljednjih 18 godina za težak zločin. Naime, Miri je prije 18 godina ubila svoju najbolju prijateljicu. Iako optužena za težak zločin, Miri i dalje uspijeva izazivati suosjećanje i simpatije kod gledatelja.

Sada, u kasnim tridesetima, bez posla i bez prijatelja, nema izbora nego preseliti se natrag svojim roditeljima. Miri očajnički želi nastaviti sa svojim životom i zaboraviti prošlost, no u malom gradu gdje je njezin zločin najdramatičnija stvar koja se ikada dogodila, hoće li joj itko dopustiti da nastavi dalje?

NEOBIČNA PREMISA ZA KOMEDIJU

Back to Life temelji se na neobičnoj premisi za komediju, ovakav tip serije lako bi mogao biti drama. Pogotovo zato što scenaristice istinski žele istražiti psihološko stanje glavne protagonistice, što obogaćuje ovu komediju. Kako se vratila doma, Miri ima dva lica – s roditeljima se ponaša kao da je tinejdžerica, a Bowiejevi posteri još su obješeni u njezinoj sobi. S vanjskim svijetom Miri komunicira kroz masku koja skriva njezinu ranjivost. Ipak, Miri je lik koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim i odmah će vas osvojiti.

Briljantnu novu britansku komediju Back to Life gledajte odmah na Pickbox NOW!