Roslund i Hellström: Pretinac 21 (Roslund & Hellström: Box 21):

Švedska miniserija stiže na Pickbox NOW

Kriminalistička serija Roslund i Hellström: Pretinac 21 (Roslund & Hellström: Box 21) nova je švedska miniserija koja se pridružuje bogatoj ponudi nordijskih serija na Pickbox NOW. U ukupno šest epizoda, Roslund i Hellström: Pretinac 21 prikovat će vas za male ekrane svojom surovošću, okrutnošću, tenzijama i kompleksnošću likova.

Serija se temelji na uspješnici, kriminalističkom romanu švedskog dvojca Andersa Roslunda, novinara, i Börgea Hellströma, osnivača organizacije za prevenciju kriminala koja se bavi resocijalizacijom kriminalaca. Za ovaj se uspješni dvojac kaže da su spasili kriminalistički žanr, a njihove knjige hvale zbog realnih prikaza ljudske prirode i zanimljivih kriminalističkih priča.

O čemu je riječ?

Mlada Rumunjka Lidia dolazi u Švedsku u nadi za boljim životom. Na temelju lažnih obećanja, zapravo su je namamili na odlazak te je primorana baviti se prostitucijom u Švedskoj. U potrazi za osvetom, njezina se sudbina ispreplete s policajcem Ewertom Grensom, koji lovi opasnog kriminalca.

Zašto je gledati?

Roslund i Hellström: Pretinac 21 serija je koja će vas prikovati za ekrane od početka do kraja. Tenzije i neugoda rastu ispod površine svake scene, a neočekivana otkrivenja i moralne komplikacije likova odvest će vas u refleksiju vlastitih uvjerenja.

Nordijske serije na Pickbox NOW

Na Pickbox NOW stigle su i norveška kriminalistička serija Oslobođen (Frikjent) te danska kriminalistička serija Dicte (Dicte).

Oslobođen je priča o Akselu Borgenu, norveškom poslovnom čovjeku, koji je posljednjih 20 godina postigao uspjeh u Aziji, u koju je otišao nakon što su ga u rodnom gradu optužili za ubojstvo njegove djevojke iz srednje škole. Sad se vraća i uviđa kako prošlost nije zaboravljena…

Danska serija Dicte temelji se na kriminalističkim romanima, a u središtu je priče hrabra i tvrdoglava novinarka Dicte Svendsen, koja ne odustaje od priče dok ne dobije sve odgovore. Njezina je odlučnost često dovodi u sukob s policajcem Johnom Wagnerom, koji misli da je ona totalni gnjavež. Usprkos tomu, njih dvoje uspijevaju riješiti zločine, a usput se nositi i s izazovima svojih privatnih života.

Nordijske serije gledaj odmah na Pickbox NOW!